werken als recruiter

Werken als recruiter

​​​​​​​Bij Tempo-Team staat werken als recruiter gelijk aan werkplezier! 
Wat doet een recruiter? Kort door de bocht: mensen verbinden met werk. Lekker matchen dus, maar hoe ziet je dag als recruiter er dan uit? Meer dan alleen de juiste kop bij de juiste plek zoeken. Veel meer zelfs! Lees hier wat het betekent om recruiter te zijn bij Tempo-Team en waarom onze recruiters het zo’n topbaan vinden!

Na het lezen van deze pagina weet je het antwoord op de volgende vragen:


We beginnen met een filmpie

Werken als Recruiter Video

Wat is een recruiter?


Als recruiter heb je de mooiste baan van de wereld. Jij maakt mensen gelukkig! Dat doe je door de juiste persoon met de juiste werkplek te verbinden. En je mag jezelf ook best een schouderklopje geven, want door jou verdienen ze gewoon hun centen. Super!

Hoe werkt dat?  
Jij richt je op de kandidaten en weet die aan de klant te matchen. Daarom ben je waarschijnlijk ook een pro in daten. Jij weet de juiste vragen te stellen, hebt mensenkennis, een kritische blik, stelt mensen op hun gemak en duikt in de doelgroep. 

Nee, dit is geen stalkgedrag. Je zorgt er gewoon voor dat je alles weet. Ja, echt alles! Waar zoeken ze een nieuwe baan, wat zoeken ze in een nieuwe baan en waarom willen ze werken? Oké, misschien toch een beetje stalkgedrag. Ach, wat maakt het uit. Jij geeft gewoon antwoord op al deze vragen. 

En dat niet alleen. Werkzoekenden zien jou als eerste in hun zoektocht naar die fantastische baan. Zij moeten een verpletterende indruk maken, maar jij ook. Zodra je helemaal lekker voor ogen hebt waar je doelgroep zich bevindt, weet jij ze voor je te winnen. Kijk, komt je jarenlange date-ervaring toch van pas! Je bent de Cupido van Tempo-Team. Want zodra jij alles weet, kan het verbinden beginnen. Top, aan de slag! 

Dat is belangrijk, want onze klanten willen nieuwe medewerkers, en liever gisteren dan vandaag. Dus hoppa, snel schakelen. Jij krijgt deze klus geklaard! En met één doel: zoveel mogelijk kandidaten verbinden aan de vacatures van onze klanten. Hoe je dát doet? Lees snel verder.

Wat doet een recruiter?


Oké, check! Een recruiter duikt diep in de doelgroep, verbindt als Cupido én gaat meteen lekker aan de slag. Maar hoe dan?! Jij wilt natuurlijk weten hoe je dit allemaal doet en aan welke werkzaamheden je moet denken. Nou, da’s mooi. De functie van een recruiter ziet er zo uit:

Stilstaan, daar houden we niet zo van. En jij hopelijk ook niet! Het enige waar wij bij stilstaan is jouw ontwikkeling. Die staat namelijk lekker centraal. We hebben een superbreed opleidingsaanbod en daarnaast ben je ook vrij om andere opleidingen en trainingen te volgen die aansluiten bij jouw persoonlijke en professionele ambities.

Wil je vloggen en kan je wel een editcursus gebruiken? Als recruiter kan jij je edit skills natuurlijk ook goed gebruiken om een toffe video te maken en zo je doelgroep aanspreken op social media. Jij blij én Tempo-Team blij. Of wil je sterker communiceren en gesprekken goed beïnvloeden? Ook dat kan je als recruiter goed gebruiken. Hé, het kan allemaal. Gewoon doen dus!

Echt, je kan hier alle kanten op. Ga ervoor! Tempo-Team heeft namelijk nog twee zusjes: Randstad en Yacht. Samen met Randstad en Yacht is Tempo-Team onderdeel van Randstad Groep Nederland. Drie bedrijven om intern in door te groeien dus! Zo kan je senior worden in jouw vak als recruiter en doorgroeien naar recruitment manager. En misschien wil je wel meer contact met de klant en haal je als intercedent vacatures op. Dat kan ook! De afbeelding hieronder laat zien welke groeimogelijkheden er allemaal zijn.

doorgroeien recruiter
werkomgeving recruiter tempoteam

Waar en met wie werkt een recruiter


Op de bank, aan zee, in de auto, in een fabriek of gewoon bij een kantoor van Tempo-Team. Als recruiter kan je eigenlijk overal werken. Super! Afhankelijk van je doelgroep werk je ook vaak bij de klant. Maar meestal werk je samen met jouw team op of vanaf een vestiging. Je weet wel, zo’n hip Tempo-Team kantoor dat je middenin de stad tegenkomt. Lekker in de buurt van een bakker of een chille koffietent.

Hoe dat er dan uitziet? Nou, zoals de foto hierboven. Die geeft wel een goede indruk van jouw nieuwe gezellige werkplek. Hier match je de beste kandidaten met werk, smeed je plannen, struin je de database af naar talent en beleef je veel lol - vooral veel lol. Vinden we belangrijk!

Op de vestiging of in huis bij de klant werk je als recruiter ook samen met intercedenten, planners, accountspecialisten en natuurlijk jouw operationeel manager.

Deze skills heb je nodig als recruiter

Een nieuwsgierig aagje die plannen smeedt, gaat voor resultaat en als een echte pritt stift verbindt met klant en kandidaat. Terwijl hij of zij zich soepeltjes en zonder stress aanpast aan de veranderende omgeving. Dat is een recruiter bij Tempo-Team. Dat ben jij!


De perfecte opleiding om recruiter te worden? Die bestaat volgens ons niet. Onze recruiters bij Tempo-Team hebben verschillende achtergronden. Welk papiertje je precies bezit interesseert ons niet zoveel, we vinden het veel belangrijker dat je minimaal hbo werk- en denkniveau bezit en hoog scoort op de genoemde skills. Yes! Dan kunnen we nog wel eens heel gelukkig met elkaar worden.


Voordat we je meteen ontmoeten doen we een online test. Zo checken we jouw hbo werk-en denkniveau. Sowieso benieuwd naar het sollicitatieproces? Snappen we, dat lees je daarom hier.


Dit is voor jou!

 •          Tussen de 2500 en 2800 eurootjes als basis. Lekker!
           (inclusief 8,5% vakantiegeld en 3,8% benefit budget)
 •          Een flexibel budget van 12,347% per maand (8,5% vakantiegeld en 3,847% werkgeversbijdrage). Oftewel €308 - €345 elke maand om te sparen of flexibel te besteden!
 •     Een opleidingsaanbod waarin je kunt zwemmen zo groot.
 •         Stapelen! Met bonussen en een top aandelenregeling.
 •      Woon-werk vergoeding en vergoeding van openbaar vervoer. 
 •          Pak je koffers. 25 vakantiedagen (én max 5 weken bij te kopen).
 •          Mogelijkheid om in het buitenland vrijwilligerswerk te doen of een sabbatical op te nemen. 
 •     €750,- om je thuiswerkplek ergonomisch in te richten in de portal.
 •          Pensioen wordt uiteraard ook goed geregeld. 
Media player
Onze cultuur

Arbeidsvoorwaarden

Salaris, geld, pegels, loon, centen, pingping, moneys: hoe je het ook noemt, iedereen wil gewoon een lekker inkomen. Logisch. Maar we hebben nog veel meer. Doorklikken dus!
Onze cultuur

Sollicitatieproces

Denk je erover om te solliciteren bij Tempo-Team? Yes! Daar worden we heel blij van! We leggen je hier even uit hoe het sollicitatieproces bij ons in elkaar steekt. Het is heel simpel.
Onze cultuur

Onboarding

Speciaal voor iedereen die bij ons begint hebben we een mooi onboarding-programma. Om je lekker op weg te helpen. Zo leer je soepel je werk, collega’s en organisatie kennen. Top toch?
Recruiter werken als

Aan de slag: bekijk alle vacatures

Wil je weten hoe het is om elke dag fluitend aan het werk te gaan? Bekijk dan snel de vacatures om te werken als recruiter bij Tempo-Team en solliciteer!