Onze cultuur

Management Traineeship

Begin met een goede start van je carrière en solliciteer nu weer voor het management traineeship! 

​​​​​​​Op naar de top! Wil je in de toekomst een senior of managementpositie behalen binnen Randstad Groep Nederland (Randstad Nederland, Tempo-Team, YACHT en BMC)? Super, want dat kan! En die toekomst is dichterbij dan je denkt. Met 2,5 jaar ben je er namelijk al. Hoe?! Als Management Trainee doorloop je een uitgebreid programma waarin we investeren in jouw ontwikkeling. Hoppa!
Traineeship Randstad Groep Nederland | Werken bij Tempo-Team

Business Course

De Business Course is hét programma waarbij je ons bedrijf leert kennen, de collega's en de mogelijkheden. En wij willen jou leren kennen.  Met een volledig verzorgd programma  en uitdagende opdrachten maak je een kans om in te stromen in het Management Traineeship. Bekijk de video voor een indruk. 

Wat is 2,5 jaar nu van een mensenleven, als je uitgroeit tot een leider van de toekomst bij een organisatie als Randstad Groep Nederland? Precies, helemaal niks. En die jaren gaan ook nog eens in één oogwenk voorbij. Haal er dus alles uit. 

Als Management Trainee ontwikkel jij jouw leiderschap, je wordt uitgedaagd oplossingen te vinden voor actuele strategische vraagstukken binnen de organisatie en je maakt een verschil in de snel veranderende arbeidsmarkt. Dit klinkt heel groots, maar het gaat vooral om het ontwikkelen van je beste zelf en impact maken op de snel veranderende arbeidsmarkt. Na 2,5 jaar tijd rond jij het Management Traineeship bij Randstad Groep Nederland zelfbewust af en met heel veel kennis en expertise.


Opbouw management traineeship


Als management trainee mag je in 2,5 jaar tijd verschillende functies uitvoeren binnen de diverse labels van Randstad Groep Nederland (Tempo-Team, Randstad Nederland, Yacht en BMC). Zo kun jij precies ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Lekker toch!
 

Stap 1: start als Intercedent

Je start als Intercedent van Tempo-Team, Randstad of Yacht. In deze functie staat ervaring opdoen centraal, je ontdekt waar je talenten liggen en in welke richting jij je wilt doorontwikkelen. Je hebt te maken met klanten, flexwerkers en je brengt deze twee bij elkaar. In je team denk je na over procesverbetering, flexwerkers helpen in hun ontwikkeling of klanten advies geven over de arbeidsmarkt. Een belangrijke baan. Hierin word je begeleid door je manager, collega's en coach. 

Stap 2: vind een functie die bij je past

Na het afronden van je eerste functie als intercedent komt de vervolgstap. Dit noemen we ook wel maatwerk. Yes! Nu heb jij zelf de kans om een vervolgopdracht te kiezen om je talenten verder te ontwikkeling. Dit kan uiteraard als coördinator zijn, een meer senior rol of juist als specialist in een van de vakgebieden finance, marketing, market intelligence, it of hr. Niemand doorloopt bij ons hetzelfde traject. Tijdens het Management Traineeship ontwikkel jij je op persoonlijk vlak en op leiderschapsniveau. Zo creëren we geen kopieën, maar unieke en waardevolle collega’s die klaar zijn voor de toekomst. 

Stap 3: ontwikkel je visie en stroom door

Na ongeveer negen maanden stroom je in de Denktank. Klinkt mooi hè? De Denktank vindt één dag in de week plaats en staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Trainees geven elkaar feedback en worden begeleid door onze talent manager en sociaal psycholoog. 

Als management trainee ga je met andere trainees aan de slag met strategische vraagstukken vanuit de directie. Hierin doe je bijvoorbeeld een intern onderzoek naar agile werken en presenteer je uiteindelijk een advies. In deze laatste periode van het traineeship ontwikkel jij jouw visie op de Randstad Groep Nederland en jezelf.


Podcast: aangenaam, maak kennis met jezelf
Oud Trainee Susan van Hooijdonk gaat in deze podcast in op een learning die zijn heeft opgedaan tijdens haar Management Traineeship. En organisatiepsycholoog Ingelien adviseert hoe je jezelf beter kunt leren kennen. Luister snel de podcast. 

✓ Een bruto maandsalaris van €3.034 (inclusief 8,5% vakantiegeld en benefit budget) en interessante bonusstructuur
✓ Direct een contract voor onbepaalde tijd
✓ 25 vakantiedagen met mogelijkheid om 5 weken extra te kopen 
✓ Een aantrekkelijke aandelenregeling en pensioenregeling
✓ De mogelijkheid om via Randstad enkele maanden vrijwilligerswerk in Azië of Afrika te doen  (via Voluntary Services Overseas) en een sabbatical regeling
✓ Alles rondom laptop, mobiele telefoon, leaseauto, reiskostenvergoeding en inrichten van je thuiswerkplek is goed geregeld
✓ Fijne en inspirerende collega’s, mede trainees en coaches die voor je klaar staan en daarnaast een actief intern netwerk voor leuke activiteiten en leerzame events
✓ Traineebonus en verhoging: 2x per jaar kun je €1300-€1500 bonus verdienen en €300 per jaar groeien in salaris

Meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Klik hier.  

Het sollicitatieproces

  1. je solliciteert met je cv, maar het online assessment is leidend. Je start met een capaciteitentest. Is deze succesvol dan krijg je toegang tot het game-based assessment, video pitch en twee persoonlijke opdrachten gefocust op jouw competenties.
  2. selectiedag op het hoofdkantoor, waarin je kennismaakt met het bedrijf en in gesprek gaat met 2 collega's (hr, managers, oud-trainees). 
  3. extern assessment. Hierin ga je een halve dag aan de slag met rollenspellen. 
  4. eindgesprek op directieniveau.