Werken als recruiter

Bij Tempo-Team staat werken als recruiter gelijk aan werkplezier!

Wat doet een recruiter? Mensen verbinden met werk! Lekker matchen dus, maar hoe ziet je dag als recruiter er dan uit? Meer dan alleen de juiste kop bij de juiste plek zoeken. Veel meer zelfs!

 Lees hier wat het betekent om recruiter te zijn bij Tempo-Team en waarom onze recruiters het zo’n topbaan vinden!

Snelle Jelle en al enthousiast om de vacatures te bekijken? Klik hier! 

Recruiter vacatures

Werken bij Tempo-Team

Wij geloven er in dat als je doet wat je leuk vindt, je meer plezier haalt uit je werk. Daarom zorgen we er bij Tempo-Team voor dat iedereen met plezier naar werk gaat. Elke dag weer! Bekijk hieronder de video om alvast de sfeer te proeven van het werken bij Tempo-Team.

Wat is een recruiter? 

Als recruiter heb je de mooiste baan van de wereld. Jij maakt mensen gelukkig! Dat doe je door de juiste persoon met de juiste werkplek te verbinden. En je mag jezelf ook best een schouderklopje geven, want door jou verdienen ze gewoon hun centen. Super!

Hoe werkt dat?  Jij richt je op de kandidaten en weet die aan de klant te matchen. Daarom ben je waarschijnlijk ook een pro in daten. Jij weet de juiste vragen te stellen, hebt mensenkennis, een kritische blik, stelt mensen op hun gemak en duikt in de doelgroep. 

Nee, dit is geen stalkgedrag. Je zorgt er gewoon voor dat je alles weet. Ja, echt alles! Waar zoeken ze een nieuwe baan, wat zoeken ze in een nieuwe baan en waarom willen ze werken? Oké, misschien toch een beetje stalkgedrag. Ach, wat maakt het uit. Jij geeft gewoon antwoord op al deze vragen. 

En dat niet alleen. Werkzoekenden zien jou als eerste in hun zoektocht naar die fantastische baan. Zij moeten een verpletterende indruk maken, maar jij ook. Zodra je helemaal lekker voor ogen hebt waar je doelgroep zich bevindt, weet jij ze voor je te winnen. Kijk, komt je jarenlange date-ervaring toch van pas! Je bent de Cupido van Tempo-Team. Want zodra jij alles weet, kan het verbinden beginnen. Top, aan de slag! 

Dat is belangrijk, want onze klanten willen nieuwe medewerkers, en liever gisteren dan vandaag. Dus hoppa, snel schakelen. Jij krijgt deze klus geklaard! En met één doel: zoveel mogelijk kandidaten verbinden aan de vacatures van onze klanten. Hoe je dát doet? Lees snel verder.

Wat doet een intercedent?

Als intercedent weet je de juiste mensen te vinden: de kandidaten. Ze kunnen het werk dat ze moeten doen goed én vinden dat ook nog eens heel erg leuk. Want alleen met die twee ingrediënten heb je gegarandeerd succes. En dat willen we! Hoe je deze perfecte kandidaten vindt, bepaal je lekker zelf. Je onderzoekt wie je doelgroep is, waar je ze vindt en hoe je ze enthousiast maakt om te solliciteren. Een mooie vacaturetekst? Die schrijf je lekker zelf. Een evenement organiseren of da...

Lees meer

Als intercedent help je mensen aan werk. Wat heb je daarvoor nodig? Precies! Werk. Daarom ben je altijd op zoek naar nieuwe klanten. Je benadert potentiële opdrachtgevers en vraagt of ze willen samenwerken. Gelukt? Top, lekker bezig!   Vanaf dat moment mag je jezelf ook accountmanager van deze klant noemen. Gefeliciteerd! Wat dat inhoudt? De klant komt naar je toe met alle vragen, die gaan over nieuwe medewerkers. Van vacatures tot tarieven. En van planning tot een opleidingstraject...

Lees meer

Oké, je hebt die topper gevonden. Hij of zij is op gesprek bij de klant geweest en je hoort dat de klant net zo enthousiast is én de kandidaat wil aannemen. Yes! Een bijzonder moment. Je krijgt er als intercedent namelijk een verantwoordelijkheid bij. Je bent nu werkgever voor de kandidaat. Wauw!  Hoe werkt dat? Nou, de kandidaat is officieel uitzendkracht en in dienst bij Tempo-Team. Daarom weten ze je vanaf dat moment ook te vinden voor hun vragen. Een nieuwe opdracht, ve...

Lees meer

Pleasseee, mag ik ook alleen klantcontact? Als jij daar blij van wordt, JA! Als intercedent is je takenpakket zeker niet dichtgetimmerd bij ons. Wil je meer focus op recruitment of juist meer op sales, klantcontact of relatiebeheer? Alles is mogelijk!  Er zijn functies waarin je je meer kan specialiseren in het één of het ander. Vaak kom je hier pas achter als je al een tijdje intercedent bent geweest. En dat is top, want dat betekent dat je gegroeid bent! Daar houden we va...

Lees meer

Doorgroeien als recruiter? Zeker!

Stilstaan, daar houden we niet zo van. En jij hopelijk ook niet! Het enige waar wij bij stilstaan is jouw ontwikkeling. Die staat namelijk lekker centraal. We hebben een superbreed opleidingsaanbod en daarnaast ben je ook vrij om andere opleidingen en trainingen te volgen die aansluiten bij jouw persoonlijke en professionele ambities.

Wil je vloggen en kan je wel een editcursus gebruiken? Als recruiter kan jij je edit skills natuurlijk ook goed gebruiken om een toffe video te maken en zo je doelgroep aanspreken op social media. Jij blij én Tempo-Team blij. Of wil je sterker communiceren en gesprekken goed beïnvloeden? Ook dat kan je als recruiter goed gebruiken. Hé, het kan allemaal. Gewoon doen dus!

Echt, je kan hier alle kanten op. Ga ervoor! Tempo-Team heeft namelijk nog twee zusjes: Randstad en Yacht. Samen met Randstad en Yacht is Tempo-Team onderdeel van Randstad Groep Nederland. Drie bedrijven om intern in door te groeien dus! Zo kan je senior worden in jouw vak als recruiter en doorgroeien naar recruitment manager. En misschien wil je wel meer contact met de klant en haal je als intercedent vacatures op. Dat kan ook! De afbeelding hieronder laat zien welke groeimogelijkheden er allemaal zijn.

Waar en met wie werkt een recruiter?

Op de bank, aan zee, in de auto, in een fabriek of gewoon bij een kantoor van Tempo-Team. Als recruiter kan je eigenlijk overal werken. Super! Afhankelijk van je doelgroep werk je ook vaak bij de klant. Maar meestal werk je samen met jouw team op of vanaf een vestiging. Je weet wel, zo’n hip Tempo-Team kantoor dat je middenin de stad tegenkomt. Lekker in de buurt van een bakker of een chille koffietent.

Hoe het er daar aan toegaat? Nou, check de video! Die geeft wel een goede indruk van jouw nieuwe gezellige werkplek. Hier match je de beste kandidaten met werk, smeed je plannen, struin je de database af naar talent en beleef je veel lol - vooral veel lol. Vinden we belangrijk! Op de vestiging of in huis bij de klant werk je als recruiter ook samen met intercedenten, planners, accountspecialisten en natuurlijk jouw operationeel manager.

Deze skills heb je nodig als recruiter

Een nieuwsgierig aagje die plannen smeedt, gaat voor resultaat en als een echte pritt stift verbindt met klant en kandidaat. Terwijl hij of zij zich soepeltjes en zonder stress aanpast aan de veranderende omgeving. Dat is een recruiter bij Tempo-Team. Dat ben jij!

Nieuwsgierig aagje

Lekker uitpluizen voor het beste resultaat. Tijdens gesprekken met klanten en kandidaten vraag je door tot je écht weet wat je wilt weten. Je gaat niet snel akkoord met het eerste antwoord. Dat zou lekker makkelijk zijn, ja toch?! Zo weet jij precies wat de vacature inhoudt, wat voor persoon er nu echt voor je zit en weet je alles over de doelgroep en online search tooling. Want dit laatste wil je natuurlijk ook allemaal weten als een echte Sherlock Holmes.

You love it when a plan comes togheter

In het wilde weg aan het werk gaan? Ja doei! Jij werkt alleen met duidelijke doelen, die je zelf neerzet. Dat kan je ook goed, want omdat je zo rete nieuwsgierig bent, weet je ook wat jouw werk oplevert en wat de beste manieren zijn om jouw doelen te bereiken. En dus kan je ook inschatten wanneer je ergens hulp bij nodig hebt. Lekker doen, hulp vragen, want dat wiel zelf uitvinden is echt doodzonde van je tijd natuurlijk.

We horen je denken: wat een vrijheid! Yes! Vrijheid is blijheid. Heerlijk wel, maar wel belangrijk om dus duidelijke doelen neer te zetten en een strakke planning te houden. En vergeet je collega's, klanten en kandidaten niet mee te nemen daarin hè?! Zo heerlijk wanneer je dan kan zeggen dat jouw plannetje is gelukt. Je hebt je doel bereikt. Daar doe je het voor. 

Als een pritt stift

Als recruiter kan je luisteren als de beste. Want alle informatie helpt jou in jouw werk. Je leeft je in en je laat de ontvanger zich gehoord en begrepen voelen. Op deze manier geef je kandidaten en klanten een goed gevoel, verbind je met ze, en omdat je je verdiept in hun behoefte weet je ook precies hoe je ze blij kunt gaan maken. Dat voelen zij ook. Je hebt ze zo goed aan je vastgeplakt. Stap 1. Nu nog de juiste persoon aan de juiste baan koppelen: matchen maar! 

Van voor, naar achter, van links, naar rechts

Geen dag is hetzelfde in ons werk. Werkzaamheden, tooling, klantbehoeften, beschikbare kandidaten: het is elke dag anders. Het is dus wel lekker wanneer je goed om kunt gaan met veranderingen. Is de behoefte van de klant veranderd? Ze zoeken tóch niet die senior, maar eigenlijk juist een junior? Hè je kunt opnieuw beginnen. Maar dat slaat jou niet uit het veld. Doe een stapje naar voren... en een stapje terug. Weer even in gesprek met de klant om weer goed uit te vragen en, hop, weer door! 

Stress, wat?

Soms is het even keihard rennen en soms is het weer stilstaan. Een deadline kan zomaar oppoppen, waardoor het team in 24 uur bijvoorbeeld een top kandidaat moet gaan vinden. Geen probleem voor jou natuurlijk. Lekker wat adrenaline door het lijf en knallen! Even overzicht creëren, opnieuw prioriteren en je gaat het regelen. Tenminste, wanneer het haalbaar is natuurlijk. Want we blijven wel kritisch. We werken niet voor Jan met de korte achternaam. Even los van het feit dat stress niet in jouw woordenboek staat. 

De perfecte opleiding

De perfecte opleiding om recruiter te worden? Die bestaat volgens ons niet. Onze recruiters bij Tempo-Team hebben verschillende achtergronden. Welk papiertje je precies bezit interesseert ons niet zoveel, we vinden het veel belangrijker dat je minimaal mbo werk- en denkniveau bezit en hoog scoort op de genoemde skills. Yes! Dan kunnen we nog wel eens heel gelukkig met elkaar worden.

Benieuwd naar het sollicitatieproces? Snappen we, dat lees je daarom hier.

Dit is voor jou!

Tussen €2500 en €2800 bruto p/m

Tussen €2500 en €2800 bruto p/m

Flexibel budget van 12,347% p/m erbij

Flexibel budget van 12,347% p/m erbij

Bonussen en een top aandelenregeling!

Bonussen en een top aandelenregeling!

Naast werk waar je zin in hebt, krijg je hier natuurlijk meer! Hier lees je hoe het werken bij Tempo-Team is geregeld: de arbeidsvoorwaarden dus. Een mooi woord voor hoe we dingen als opleidingen, vakantiedagen, bonussen, pensioen en meer regelen. Check hieronder wat we jou allemaal bieden: 

 • Tussen de 2500 en 2800 bruto eurootjes als basis. Lekker!
 • Een flexibel budget van 12,347% per maand (8,5% vakantiegeld en 3,847% werkgeversbijdrage). 
  Oftewel €308 - €345 elke maand om te sparen of flexibel te besteden!
 • Een opleidingsaanbod waarin je kunt zwemmen zo groot.
 • Stapelen! Met bonussen en een top aandelenregeling. 
 • Woon-werk vergoeding en vergoeding van openbaar vervoer. 
 • Pak je koffers.  25 vakantiedagen (én max 5 weken bij te kopen). 
 • Mogelijkheid om in het buitenland vrijwilligerswerk te doen of een sabbatical op te nemen. 
 • €750 om je thuiswerkplek ergonomisch in te richten in de portal.
 • Pensioen wordt uiteraard ook goed geregeld.  

Top