Diversiteit en inclusiviteit

Bij Tempo-Team stimuleren we gelijke kansen voor iedereen. We kijken we naar de man-vrouwverhouding binnen talentprogramma’s en naar een gelijke verdeling op de werkvloer. Ook bieden we uitgebreide opleidings- en doorgroeimogelijkheden en staan we voor een gelijke beloning tussen mannen en vrouwen! Iedereen kan bij ons intercedent, account manager, operationeel manager of regiodirecteur zijn!

Voor iedereen

Talent! Kennis! Inzicht! Door dit van iedereen samen te brengen, ontstaan de mooiste ideeën. Daarom is het zo leuk dat iedereen verschillend is. En daarbij: zo leer je ook veel van elkaar. Tempo-Team is een plek voor iedereen. Hoe pakken we dat precies aan? Nou, door voor iedereen de deur open te zetten. En dan bedoelen we écht voor iedereen.We zijn benieuwd naar ieders talent. Want: hoe diverser onze mensen, hoe meer kwaliteiten we in huis hebben! En dat maakt het werken natuurlijk leuker. Daarom gaan we bij Tempo-Team voor diversiteit en inclusie. Lees je even mee? Dan leggen we het je uit. 

Lekker thuiskomen

We willen dat iedereen met een lekker gevoel thuiskomt. Van werk, en ook óp het werk. Daar bedoelen we mee dat we gewoon een plek willen zijn waar iedereen met een lekker gevoel de deur binnenstapt. Dat vraagt natuurlijk ook vanuit onze kant wat. En die uitdaging gaan we heel graag aan. We willen een werkomgeving creëren waar iedereen zich veilig voelt en waar we samen onze kennis, ervaring, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden delen. En waar iedereen gewoon zichzelf kan, wil en durft te zijn. Klinkt goed, toch?

Dit is diversiteit voor ons

Met diversiteit bedoelen we simpel gezegd: de variatie van mensen die bij ons werken. We willen voor iedereen een fijne plek bieden. Dat regelen we door goed te kijken naar zaken als: de man-vrouwverdeling, leeftijd, de aanwezigheid van collega’s met een arbeidsbeperking. En bijvoorbeeld ook de verhouding tussen introverte en extraverte mensen binnen een team. Van alles dus. 

En dit houdt inclusie in

Met het begrip inclusie bedoelen we hoe we als Tempo-Team met elkaar een cultuur creëren waarin iedereen zich thuis én gewaardeerd voelt. Lekker op z’n plek zit, dus. Daarom zorgen we bijvoorbeeld:dat onze communicatie ook voor blinden en slechtzienden te begrijpen is;er gebedsruimtes zijn;onze kantoren rolstoelvriendelijk zijn;mannen en vrouwen een gelijke beloning krijgen. 

Dit klinkt natuurlijk allemaal goed. En we gaan er ook écht voor. Dit soort zaken zijn soms lastig om voor elkaar te krijgen. En dat geeft niet, met vallen en opstaan komen we er. We zijn de laatste jaren al een heel eind gekomen en daar zijn we best trots op. Bijvoorbeeld:We doen mee aan het onderzoek ‘Meer kleur aan de top’ van de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit helpt ons om die diversiteit en inclusie te bereiken. 

  • We werken aan ons inclusieve karakter. Hoe? Door iedereen overal bij te betrekken. En dat zit hem al in de op het eerste oog in kleine dingen. Voor sommigen zijn die namelijk heel belangrijk. Zo hebben we bijvoorbeeld partnerverlof in plaats van vaderschapsverlof, kies je zelf welke feestdagen je viert en zijn we een mantelzorgvriendelijk bedrijf. 
  • Speciaal voor dit soort vraagstukken hebben we een zogeheten taskforce opgezet. Die taskforce is er speciaal voor iedereen, dus ook voor jou. Je kan hier altijd even langslopen om inspiratie op te doen, vragen te stellen of een (persoonlijk) probleem aan te kaarten. Daarnaast doet het taskforce onderzoek binnen onze organisatie, organiseert het activiteiten en doet het voorstellen om ons beleid beter te maken.
  • Gelukkig zijn we niet het enige bedrijf dat zich inzet voor deze zaken. Samen met andere grote bedrijven hebben we de zogenoemde charter van Diversiteit in Bedrijf ondertekend. Zo kunnen we van elkaar leren. En samen werkt nou eenmaal lekkerder dan alleen, toch? 

Top